MedWatch

Eli Lilly udskyder og fastfryser kliniske studier på grund af coronavirus

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly melder nu, at coronaviruspandemien får omfattende konsekvenser for selskabets kliniske studier.

Foto: Vincent Kessler / Reuters / Ritzau Scanpix

Som det første større medicinalselskab melder den amerikanske Novo Nordisk-konkurrent Eli Lilly nu, at den verserende coronaviruspandemi får vidtrækkende konsekvenser for selskabets kliniske studier. 

Eli Lilly udskyder og fastfryser således størstedelen af sine kliniske studier på grund af den "alvorlige byrde på sundhedssystemerne, som pandemien har forårsaget."

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at det vil "udskyde opstarten af de fleste nye studier," og "sætte patientindrullering på pause i de fleste igangværende studier," mens patienter, der allerede er involveret i studier, vil fortsætte som hidtil.

"Mange sundhedssystemer har været nødt til at omstrukturere deres hverdag for at prioritere behandlingen af dem, der lider af covid-19, og begrænse eller indstille andre aktiviteter. Den alvorlige byrde på sundhedssystemerne, som pandemien har forårsaget, har også forhindret mange forskningslokationer i at starte nye studier eller indrullere nye patienter," skriver Eli Lilly i en pressemeddelelse.

"Vi håber, at vi kan lette byrden, der hviler på vores sundhedsinstitutioner, og give sundhedspersonalet plads til at fokusere på at bekæmpe covid-19," skriver Eli Lillys medicinske direktør Tim Garnett videre.

Eli Lilly nævner ikke, hvor mange studier, der præcist er berørt af situationen, men en søgning i det amerikanske register for kliniske studier viser, at Eli Lilly lige nu har 184 studier, der enten var i gang med at indrullere patienter eller snart skulle til at indrullere patienter.

Coronavirus rammer også kliniske studier – Lægemiddelstyrelsen forventer problemer

Leder af fase 1-enhed på Rigshospitalet: Et spørgsmål om tid før vi stopper rekruttering til kliniske forsøg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier