MedWatch

Zealand Pharma kan blive opkøbsmål i de kommende år

Pipelinen i det danske biotekselskab Zealand Pharma kan med lidt held gøre selskabet til et opkøbsmål i løbet af de næste år, vurderer Carnegie-analytiker Jesper Ilsøe, der forventer at en køber skal betale over 20 mia. kr.

Foto: Zealand Pharma / PR

Det danske biotekselskab Zealand Pharma kan blive et opkøbsmål i løbet af de kommende år, lyder det i en ny analyse fra investeringsbanken Carnegie.

Det skriver Børsen.

Banken forventer, at potentielle købere vil være selskaber med interesse for sjældne sygdomme, eller som har aktiviteter på diabetesområdet, og både japanske Takeda, franske Sanofi og amerikanske Eli Lilly nævnes som mulige bud, mens et bud fra Novo Nordisk kaldes mindre sandsynligt.

"Vi venter, at fase 3-data på glepaglutid vil udløse M&A-diskussioner i markedet, da både glepaglutid og dasiglucagon kan passe fint ind hos flere store medicinalkoncerner," skriver Carnegie-analytiker Jesper Ilsøe i analysen ifølge Børsen.

Ifølge analytikeren skal en køber forvente at betale over 20 mia. kr. for Zealand Pharma, hvilket er mere end dobbelt så meget som virksomhedens nuværende værdi.

Zealand Pharma vil købe adgang til det amerikanske marked gennem falleret firma

Zealand vil købe amerikansk medicoselskab for 156 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier