MedWatch

Analytiker venter pres på Genmab-aktien efter svag prognose

Ifølge Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen kan Genmab-aktien stå til at komme under pres, når markedet åbner torsdag, efter at virksomheden har leveret en svagere end ventet prognose for 2020.

Foto: PR / Genmab

Genmab-aktien vil formentlig komme under pres torsdag, efter at selskabet onsdag efter børslukning har fremlagt en prognose for 2020, der er til den svage side. Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der følger selskabet tæt for Sydbank, hvor han er senioranalytiker.

"Konklusionen er, at 2020-prognosen er til den svage side i forhold til forventningerne - men når man kigger på den antagede valutakurs og de færre milepælsindtæger, er misset egentlig ikke så stort, som prognosen umiddelbart antyder," skriver han i en kommentar, hvor det endvidere lyder:

"Aktien vil formentlig kommer under pres i torsdagens handel - om end kursfaldet efter min vurdering ikke bør være massivt."

Stor påvirkning fra valutakurs

Genmab forventer, at partneren Johnson & Johnsons salg af kræftmidlet Darzalex vil lande på 3,9-4,2 mia. dollar i 2020, hvilket vil give en royalty-indtægt på omkring 4075-4475 mia. kr. Både Søren Løntoft Hansens estimat og konsensus i markedet er i toppen af prognoserne.

"Jeg hæfter mig dog ved, at Genmab bruger en valutakurs på 6,5 kr. per dollar - det er en stor del af forklaringen på, hvorfor royalty-prognosen er svagere end ventet," skriver senioranalytikeren.

"Hvis man tager udgangspunkt i den nuværende valutakurs på 6,9 kr., ville intervallet havde heddet noget i retning af 4.325-4.725 mio. kr., hvilket er mere på linje med forventningerne," lyder i analysen, hvor Søren Løntoft også skriver følgende:

"Desuden venter Genmab færre milepælsindtægter end ventet - og netop milepælsindtægterne var der på forhånd stor usikkerhed omkring."

Investeringer i pipelinen vejer tungt

Kigges der på tallene for 2019, kom Genmab i senioranalytikerens optik bedre ud af året end ventet. Omsætningen voksede til 5366 mio. kr., hvor der var ventet 5158 mio. kr. i markedet ifølge Bloomberg News, mens driftsresultatet (EBIT) voksede til 2638 mio. kr. mod ventet 2364 mio. kr.

"Den bedre end ventede toplinje er primært drevet af flere milepælsbetalinger end ventet. Den bedre end ventede omsætning drypper ned på indtjeningen, der desuden er positivt påvirket af lidt færre omkostninger end ventet," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Salget ventes at falde i 2020, hvor Genmab venter en toplinje på 4750-5150 mio. kr., hvilket dog skyldes, at sidste års omsætning inkluderede 1684 mio. kr. i engangsmilepæle for Darzalex-salget, som ikke vil være en del af ligningen i 2020.

Driftsoverskuddet ventes at ramme 850-1250 mio. kr., mens driftsomkostningerne ventes på 3850-3950 mio. kr.

"Forventningerne til omkostningerne er højere end ventet, men afspejler også blot investeringer i pipelinen. I øvrigt investeringer, der til fulde er dækket af indtægterne fra Darzalex," vurderer senioranalytikeren.

Genmab-aktien faldt onsdag 1,9 pct. til 1634 kr. I 2020 er aktien steget 10,3 pct. i værdi.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier