MedWatch

Analytiker: Darzalex-januarsalg lidt svagere end ventet

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex endte i januar en anelse under Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansens forventninger. Han advarer dog mog at tillægge månedlige salgsudsving for megen værdi.

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex i USA udviklede sig lidt svagere end ventet i januar.

Sådan lyder det fra senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at tal fra Symphony Health Solutions viste et fald i Darzalex-salget i USA på 2,8 pct. i januar fra december til 179,67 mio. dollar.

Sydbank-analytikeren havde til sammenligning estimeret et salg på cirka 190 mio. dollar.

Senioranalytikerne pointerer, at der var 21 klinikdage i både januar og december, og her er der derfor ikke rigtigt noget, der mudrer billedet, og derfor havde han også ventet at se en stigning i salget.

Man skal dog ifølge Søren Løntoft Hansen passe på med at lægge for meget i disse variationer i salget fra måned til måned, idet der underliggende ventes en jævn fremgang, drevet af godkendelsen af Darzalex i førstelinjebehandling og øget penetration.

"Rent fundamentalt, så tror jeg ikke at man skal være så nervøs over det. Der bør være en jævn fremgang måned for måned," siger Søren Løntoft Hansen.

Fokus vil onsdag efter lukketid være på regnskabet fra Genmab, hvor Sydbank vil have fokus på prognosen for 2020, hvilket primært gælder for Darzalex-salget og udgifterne.

Salget af Genmabs Darzalex faldt i januar

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier