MedWatch

Milliardfond vil booste forretningspotentialet i corona-vaccine

Den internationale vaccinefond CEPI har et budget på mange milliarder kr. til at gøre det attraktivt for virksomheder at kaste sig over udviklingen af en vaccine mod covid-19 og andre sygdomme, som selskaberne ellers ikke ser en interesse i. En håndfuld selskaber har allerede modtaget millioner, og fonden har netop afsluttet en ny ansøgningsrunde.

Den internationale vaccinefond CEPI har støttet flere forskellige teknologier til udvikling af en coronavaccine for at øge mulighederne for at ramme en effektiv behandling | Foto: CEPI/PR/Vidar Sandnes Foto

Det skal kunne betale sig at hasteudvikle vacciner mod nye virusser, der måske spreder sig til globale pandemier, så verdenssamfundet sikrer sig at stå med en mulig kur, hvis eller når skrækscenariet en dag bliver en realitet.

En række nationer og velgørende organisationer er derfor gået sammen om at danne den internationale vaccinefond CEPI i Norge, der nærmer sig målet om et budget på en mia. dollar til at støtte virksomheder og projekter, der udvikler vacciner mod smitsomme sygdomme, som potentielt kunne udvikle sig til epidemier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier