MedWatch

Astrazeneca bliver ramt af virusudbrud: Spår alligevel vækst i 2020

Britisk-svenske Astrazeneca forventer at være negativt påvirket af udbruddet af coronavirusset covid-19 i op til at et par måneder.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Udbruddet af coronavirus i Kina kommer til at tynge resultaterne i år hos den svensk-britiske medicinalkæmpe Astrazeneca.

Kina er et af selskabets største markeder, og virusudbruddet ser derfor ud til at få en negativ effekt på regnskabsresultaterne, oplyser selskabet i sit årsregnskab for 2019 fredag morgen.

Astrazeneca forudser alligevel en vækst i både omsætningen og indtjeningen i det indeværende regnskabsår, men selskabet påpeger, at det præcise niveau afhænger af udviklingen i Kina.

For omsætningen forudser medicinalselskabet en høj encifret vækst, ligesom kerneindtjeningen per aktie ventes at vokse med en mellem til høj tocifret procentsats.

I forventningerne har koncernen indregnet, at virusudbruddet vil have en negativ effekt i "op til et par måneder".

Astrazeneca oplyser, at selskabet vil følge udviklingen nøje og give en opdatering om de negative konsekvenser i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Medicinalkoncernen formåede tilsyneladende ikke at begejstre analytikerne i fjerde kvartal af 2019.

I perioden omsatte selskabet for 6,66 mia. dollar, og det var mindre end forventet blandt analytikerne, der havde regnet med en omsætning på 6,73 mia. dollar i kvartalet.

Indtjeningen var også svagere end ventet i fjerde kvartal, hvor kerneindtjeningen per aktie blev opgjort til 89 cent mod analytikerforventningen på 98 cent per aktie.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier