MedWatch

Iværksætter blev offer for formodet dansk storsvindler

Birger Jan Olsen solgte sit søvnmiddel til et børsnoteret selskab, som øjensynligt har været et led i storstilet kursmanipulation, skriver Berlingske.

Foto: Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix

Da Birger Jan Olsen i 2014 overdrog en patentansøgning på et nyt søvnmiddel til et børsnoteret selskab, troede han, at alt var i den skønneste orden.

Som modydelse for sin opdagelse fik han 18 millioner aktier i selskabet Blake Insomnia Therapeutics, hvor han også blev hovedaktionær og direktør, skriver Berlingske.

Men selskabet skulle vise sig at være en del af en omfattende forsøg på kursmanipulation, som involverer blandt andre danske Ulrik Debo, der tidligere på året blev anholdt under mistanke for sammen med en stribe personer at have tjent i omegnen af en kvart mia. kr. på børsmanipulation i 45 små børsnoterede selskaber.

Der kom derfor aldrig gang i udviklingen af midlet, og i 2019 overdrog Birger Jan Olsen sine 18 millioner aktier til et Ulrik Debo-relateret selskab for 5.000 dollar mod at få sin patentansøgning returneret, men fristen for at få den på plads er udløbet, og det er drømmen om et nyt søvnmiddel også, siger han.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier