MedWatch

Scandion Oncology ser stor interesse for at deltage i kræftforsøg

Biotekselskabet Scandion Oncology forventer snart at indlede et klinisk forsøg på Herlev Hospital, der senere også skal udbredes til andre danske sygehuse.

Patienter på hospitalet i Herlev bliver de første til at afprøve Scandion Oncologys lægemiddel i et kommende fase 2-forsøg. Foto: Jens Dresling

Biotekselskabet Scandion Oncology, som er noteret på den svenske Spotlight-børs, oplyser i et nyhedsbrev, at det har mødt stor interesse for at deltage i et nyt klinisk fase 2-forsøg, hvor selskabets primære lægemiddelkandidat, SCO-101, testes i patienter med metastatisk tarmkraft.

I studiet kombineres SCO-101 med kemoterapibehandlingen Folfiri til patienter, der har udvist resistens over for Folfiri alene.

"Da metastatisk tarmkræftpatienter behandlet med kemoterapi på et tidspunkt oplever sygdomstilbagefald, og da vi årligt har mere end 1800 nye tilfælde af metastatisk tarmkræft, har SCO-101 skabt stor interesse og håb blandt patienter og læger. Vi har således allerede oplevet en stor grad af interesse for at deltage i vores kliniske fase 2-forsøg," skriver Scandion Oncologys adm. direktør Nils Brünner i nyhedsbrevet.

Selskabet fik i slutningen af december den sidste udestående godkendelse for at indlede fase 2-forsøgene, som får sit primære udgangspunkt på Herlev-Gentofte Hospital, men også involverer andre hospitaler.

"Så snart som muligt vil onkologisk afdeling på Aalborg Universitetsospital starte med at rekruttere yderligere patienter til første del af studiet. Flere studiesteder vil blive åbnet for anden halvdel af studiet, hvor det primært er anti-cancer-effekterne af SCO-101, der undersøges," fremgår det af nyhedsbrevet.

Scandion Oncology vælger svensk CRO til klinisk forsøg

Biotekselskab jager partner ved årets vigtigste konference

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier