MedWatch

Bavarian Nordics salg af værdibevis godkendt af myndighederne

Bavarian Nordic har fået myndighedernes godkendlese af salget af en voucher, som giver hurtigere behandlingtid hos myndighederne i USA.

Bavarian har fået salg af værdibevis godkendt af myndighederne. Den såkaldte priority review voucher indbringer selskabet 95 mio. dollar, svarende til omkring 636 mio. danske kr. Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic fortæller onsdag morgen, at salget af dets priority review voucher er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne.

"Transaktionen, der blev annonceret den 17. december 2019, vil nu fortsætte mod endelig gennemførelse (closing), der forventes at finde sted inden udgangen af januar 2020," skriver Bavarian i meddelelsen.

Salget af værdibeviset, som Bavarian Nordic blev tildelt i september i år, sker til en unavngiven køber og til en pris på 95 mio. dollar.

En priority review voucher kan bruges til at reducere behandlingstiden hos de amerikanske myndigheder for at opnå en eventuel markedsføringstilladelse til et valgfrit lægemiddel til seks måneder fra normalt ti måneder.

Salget af voucher en kom ikke som den helt store overraskelse, da Bavarian Nordic allerede efter tildelingen i september meddelte, at værdibeviset ville blive solgt.

"I overensstemmelse med vores planer er vi glade for at kunne meddele salget af voucher en, der bidrager med vigtig kapital til gennemførelsen af vores vækststrategi i de kommende år, hvor vi fokuserer på den fortsatte udvidelse af vores produktionsfacilitet samt den kommercielle organisation til at understøtte den voksende portefølje af indkøbte og egenudviklede vacciner," sagde Henrik Juuel, der er finansdirektør hos Bavarian Nordic, i forbindelse med annonceringen af salget i december.

Bavarian sælger priority review voucher for 95 mio. dollar

Bavarians køb af GSK-vacciner afviklet kort før årets udgang

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier