Ferring stifter genterapiselskab med kontroversiel kapitalfond og 3,9 mia. kr.

Medicinalselskabet Ferring har sammen med kapitalfonden Blackstone skudt 3,9 mia. kr. i oprettelsen af et nyt selskab ved navn Fergene, der skal markedsføre og sælge en genterapi mod blærekræft.
Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Medicinalselskabet Ferring, der har omkring 600 medarbejdere i Danmark, er gået sammen kapitalfonden Blackstone, der er bedst kendt i Danmark for at skrue huslejen på københavnske boliger i vejret, om at stifte et nyt selskab.

Det melder Ferring i en pressemeddelelse mandag.

Ferring og Blackstone skyder i alt 3,9 mia. kr. i det nye selskab, der får navnet Fergene.

Fergene skal markedsføre og sælge genterapien nadofaragene firadenovec, også kendt som Rad-IFN/Syn3, som Ferring købte rettighederne til af det finske biotekselskab FKD Therapies i maj sidste år.

Genterapien skal behandle blærekræft og er lige nu til vurdering hos FDA, der skal beslutte, om genterapien kan godkendes til salg i USA.

Marianne Kock, der er adm. direktør for Ferrings danske afdeling, fortalte dengang til MedWatch, at afdelingen i Danmark skulle være involveret i kommercialiseringen af genterapien, da afdelingen skulle stå for dialogen med EMA.

Af de 3,9 mia. kr., som Ferring og Blackstone lægger i Fergene, kommer 2,7 mia. kr. fra Blackstones pengekasser, mens resten kommer fra Ferring.

Blackstone er en enorm amerikansk kapitalfond, som investerer i både ejendomme, infrastruktur, en lang række finansielle instrumenter og også har en dedikeret life science-investeringsafdeling. Samlet set varetager Blackstone 3760 mia. kr. for sine klienter.

Ferring i Danmark skal stå bag lancering af nyindkøbt kræftmiddel i Europa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også