MedWatch

Lundbeck overvejer nye studier i hovedpine

En nyindkøbt lægemiddelkandidat kan måske finde bredere anvendelse ud over som forebyggende behandling af migræne, og derfor overvejer Lundbeck nu, om selskabet skal indlede nye studier.

Nye studie med Lundbecks nyindkøbte lægemiddelkandidat, eptinezumab, kan være på vej. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Lundbeck overvejer flere muligheder for at udbrede anvendelsen af sin nyopkøbte lægemiddelkandidat, eptinezumab, til behandling af andre former for smerte-syndromer ud over som forebyggende behandling af migræne.

Det siger Bjørn Aaris Grønning, der er chef for Lundbecks kliniske udvikling inden for neurologi, tirsdag på et investormøde.

I november har Lundbeck indledt et studie med eptinezumab i 450 patienter til behandling af akut migræne.

Andre muligheder, som er under overvejelse, er behandling af hovedpine som følge af overforbrug af medicin, klyngehovedpine, hovedpine i forbindelse med hjernerystelse og andre smertesyndromer.

Lundbeck overtog eptinezumab i forbindelse med købet i september af det amerikanske biotekselskab Alder Pharmaceuticals for omkring 13 mia. kr.

Der er indsendt markedsføringsansøgning i USA for eptinezumab som forebyggende behandling af migræne, og den amerikanske lægemiddelstyrelse ventes at melde tilbage den 21. februar.

En markedsføringsansøgning er desuden på trapperne i Canada, hvor den ventes indsendt i første kvartal. I EU regner Lundbeck med at indsende markedsføringsansøgning i slutningen af 2020.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier