MedWatch

Brexit-kaos er en oplagt rekrutteringsmulighed for danske selskaber

Flere aktører i den danske life science industri maner, at brexit-kaosset err en oplagt mulighed for at lokke kloge hoveder fra England til Danmark og vil gerne have regeringen til at støtte op om sådan en rekruttering.

Foto: Tolga Akmen/AFP / AFP

Med den danske life science-branches vokseværk, fattes branchen også i stigende grad ekstra hjernekraft til at underbygge væksten, men på den anden side af Nordsøen er der rige jagtmarker for branchen.

Det skriver Berlingske.

Ifølge flere aktører er Storbritanniens brexti-kaos nemlig en oplagt anledning til sætte heftigt ind med rekrutteringen i den britiske life science-branche. Og samme aktører så gerne, at den danske regering hjalp til på den front. Hos Pharmadanmark, en af branchens mest markante fagforeningsspillere, opfordrer man regeringen til at få hænderne op af lommerne.

"Vi er i forvejen vant til at håndtere internationale kollegaer. Derfor vil vi meget gerne være med til at etablere en national velkomstkomité, eller hvad det nu kunne være. Det ville være oplagt, hvis fagforeninger, kommuner og andre aktører gik sammen og bød udenlandske kollegaer velkomne til Danmark," siger Rikke Løvig Simonsen, Pharmadanmarks formand.

Hun bliver bakket op koncernchefen for brancheforeningen Lægemiddelindustriforening, Ida Sofie Jessen, der også gerne så en national charmeoffensiv overfor britiske life science-folk idet konkurrencen er hård. Hos Medicoindustriens brancheforening er man meget specifik i sine ønsker, og ser gerne Danmark prøve at gøre sig til for de britiske bemyndigede organer, som godkender medicoprodukter, som nu arbejder på at sætte kontorer i andre EU-lande og dermed undgå brextit-forviklingerner.

Overblik: Her er, hvad vi ved om den nye brexitaftale

Alle EU-lande støtter omskrevet aftale om brexit

Britisk opposition siger klart nej til ny brexitaftale

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier