MedWatch

Alexion køber amerikansk biotekfirma for 6,3 mia. kr.

Amerikanske Alexion, der blandt andet samarbejder med Zealand Pharma, betaler 6,3 mia. kr. (930 mio. dollar) for at købe biotekfirmaet Achillion.

Alexions nyopkøb Achillion har udviklet et middel, som skal bruges i kombination med Alexions eget middel Soliris mod blodsygdommen PNH. | Foto: Alexion / PR

Det amerikanske medicinalselskab Alexion har onsdag lagt 6,3 mia. kr. for at købe alle aktierne i biotekfirmaet Achillion.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Achillion har udviklet et lægemiddel mod den sjældne blodsygdom PNH ved navn danicopan, som skal bruges i kombination med Alexions storsælgende lægemiddel mod samme sygdom, Soliris.

Danicopan bliver afprøvet i fase 2, mens Achillion også har et lægemiddel i fase 1 ved navn ACH-5528 mod PNH.

I en pressemeddelelse fremhæver Alexion, at de to midler udover PNH også skal afprøves mod andre sygdomme, som selskabet mener at kunne behandle gennem komplementsystemet – en del af immunforsvaret, der hjælper med at fjerne fremmede partikler i kroppen. 

Købsprisen på Achillion var 80 pct. over selskabets aktiekurs. Med i købet får Alexion desuden 1,6 mia. kr., som gemmer sig i Achillions pengekasse, hvorfor man kan argumentere for, at den reelle købspris på Achillion var 4,7 mia. kr.

Alexion omsatte sidste år for 27 mia. kr., hvoraf 23,4 mia. kr. kom fra Soliris.

Selskabet indgik i marts en samarbejdsaftale med Zealand Pharma om at udvikle lægemidler rettet mod komplementsystemet, som potentielt kan løbe op i et tocifret milliardbeløb.

Dansk topleder i Alexion: "Jo mere international, du er, jo tungere beslutninger får du lov at tage" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier