Janssen scorer regulatorisk forlomme til middel mod prostatakræft

FDA sætter fart under evaluering af en ansøgning fra Janssen for en såkaldt PARP-hæmmer til behandling af mænd med en særlig form for prostatakræft. Det vil udvide markedet for lægemidlet, som koncernen i 2016 købte de globale rettigheder til fra GSK-selskabet Tesaro.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Medicinalselskabet Janssen, datterselskab til verdens største life science-koncern Johnsson & Johnsson, kan være på vej til at sikre sig en ny indikation for lægemidlet Zejula, som man i 2016 indgik en global licensaftale med GSK-selskabet Teasaro om.

Ifølge Jannsen han man således indleveret en supplerende ansøgning for lægemidlet til det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, som har givet ansøgningen sit særlige priority review-stempel og dermed høvlet fire måneder af evalueringsperioden.

Man kan derfor forvente svar fra agenturet senest 3. april næste år.

Zejula, eller niraparib, tilhører en klasse af kræftlægemidler kaldet PARP-hæmmere, der kan bremse væksten af kræfttumorer og give patienter længere tid at leve i ved at forhindre, at kræftcellerne kan reparere sig selv, efter de er blevet beskadiget af kemoterapi.

Zejula er allerede godkendt til vedligeholdelsesbehandling af kvinder med kræft i æggestokke, æggeledere eller bughinden, hvis de oplever komplet eller delvis respons fra platin-baseret kemoterapi. Det skete i marts 2017.

Midlet blev dermed den første PARP-hæmmer, der blev godkendt af FDA uden et krav om, at kræftpatienterne, der behandles, har en mutation i genet BRCA.

Den nye ansøgning dækker brugen af midlet til behandling af patienter med kastrationsresistent prostatacancer, som desuden har mutation i BRCA-genet, og hvis sygdom har spredt sig til andre steder i kroppen. Desuden gælder godkendelsen kun patienter, som tidligere modtaget kemoterapi og androgenreceptor (AR) -målrettet terapi.

Også Amgen barsler med midler i samme kategori og til samme patientgruppe.

Flere end en million mennesker over hele verden diagnosticeres med prostatacancer hvert år.

Amgen fremhæver platform for bispecifikke antistoffer på kræftkonference 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også