MedWatch

Topsøe-familie løfter mål for amerikansk bioteknotering – vil rejse 1,2 milliarder kr.

IGM Biosciences, som primært er ejet af familien bag ingeniørkoncernen Haldor Topsøe, vil rejse 1,2 mia. kr. til virksomheden gennem en amerikansk børsnotering. (Opdateret)

Jakob Haldor Topsøe er formand for Topsøe-familiens holdingselskab, der ejer omkring 70 pct. af IGM Biosciences. Foto: Tobias Nicolai/ERH

Topsøe-familiens biotekselskab IGM Biosciences har løftet målet for sin amerikanske børsnotering fra 100 mio. dollar (675 mio. kr.) til 175 mio. dollar (1,18 mia. kr.)

Det fremgår af en pressemeddelelse fra IGM Biosciences.

De danske arvinger til ingeniørkoncernen Haldor Topsøe ejer omkring 70 pct. af selskabet, men over for dagbladet Børsen ønsker Jakob Haldor Topsøe, formand for familiens holdingselskab Haldor Topsøe Holding, ikke at kommentere børsplanerne.

"Uanset hvor gerne jeg ville tale med dig, så tillader de amerikanske børsregler ikke, at jeg gør det på nuværende tidspunkt," siger Jakob Haldor Topsøe til avisen.

Topsøe-familien har gennem årene investeret mere end 500 mio. kr. i selskabet. Så sent som i juli hentede IGM Biosciences 680 mio. kr. i en privat finansieringsrunde.

IGM Biosciences udvikler lægemidler baseret på antistoffer, og selskabets hovedkandidat, IGM-2323, som er et bispecifikt antistof rettet mod leukæmi. Lægemiddelkandidaten er endnu kun i den prækliniske fase.

(Artiklen er opdateret kl. 08:45 med officiel noteringskurs.)

Topsøe-familiens biotekselskab går på børsen – vil hente 670 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier