MedWatch

Novos diabetespille slår konkurrenter i ny analyse

Tabletbehandlingen oral semaglutid fra Novo Nordisk har uanset patienternes udgangspunkt og styrken på behandlingen overgået alle undersøgte behandlingsalternativer, viser ny metaanalyse, der samler resulterne fra Pioneer-programmet.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisks store fremtidshåb, tabletformuleringen af diabetesmidlet semaglutid, har i en stribe af studier vist sig mere effektiv end konkurrenterne til at reducere patienternes langtidsblodsukkerniveauer.

Det fremgår en af ny metaanalyse på tværs af fase 3-studierne Pioneer 1-5, 7 og 8, som Novo Nordisk i dag har præsenteret ved den internationale diabeteskonference EASD, der afholdes i Barcelona.

Novo Nordisk har løbende rapporteret resultaterne af de syv studier, hvor oral semaglutid i både en 7 og 14 mg variant er sammenlignet med Boehringer Ingelheim og Eli Lillys Jardiance (empagliflozin), Januvia (sitagliptin) fra MSD, Novo Nordisk eget Victoza (liraglutid) og placebo.

Det er dog første gang, at resultaterne fra Pioneer-programmet samlet i én analyse.

Novo Nordisk har i analysen inddelt de i alt 5657 forsøgspersoner i tre grupper på baggrund af deres initielle langtidsblodsukkerniveauer, og selskabet konkluderer på baggrund af metaanalysen, at semaglutid i tabletform slår alle andre undersøgte behandlingsformer uanset patienternes udgangspunkt og styrken på behandling med semaglutid.

Oral semaglutid er, som navnet antyder, en tabletformulering af Novo Nordisks stof semaglutid, som også er aktivstoffet i det godkendte diabetesmiddel Ozempic, og som bliver afprøvet mod fedme og mod fedtleversygdommen NASH.

Novo Nordisk har på flere markeder søgt om markedsføringstilladelse til diabetespillen, der ventes at blive hjørnestenen i Novo Nordisks forretning, såfremt myndighederne godkender behandlingen.

Hos de amerikanske mynidgheder har Novo Nordisk anvendt en billet, der giver hurtig sagsbehandling, hvorfor at selskabet forventer svar på dets ansøgning allerede i indeværende måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier