MedWatch

Genmabs Arzerra slår konkurrerende middel i nye sklerosestudier fra Novartis

Genmabs Arzerra (ofatumumab), som bliver solgt af Novartis, har genereret positive resultater i et nyt skleroseforsøg med midlet, hvor det bliver testet overfor Sanofis Aubagio.

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

Fredag morgen meddeler biotekselskabet Genmab, at dets schweiziske partner Novartis, som sidder på rettighederne til midlet Arzerra, nu har præsenteret positive resultater for midlet i sklerose.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Arzerra er godkendt som en kræftbehandling mod kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), men salget er dalet markant over de sidste mange kvartaler på grund af forøget konkurrence. Som sådan har Novartis i stedet for valgt at forsøge sig med at bruge midlet på patienter med multipel sklerose, og i de nye studier er midlet blevet testet overfor Sanofis Aubagio, hvor det faktisk har klaret sig bedre end konkurrenten.

I begge senfasestudier har Novartis ramt det primære effektmål om signifikant at reducere antallet af bekræftede tilbagefald hos patienterne, og også det sekundære effektmål om forsinke den fortsatte funktionsnedsættelse for patienterne.

"Hvis ofatumumab bliver godkendt, kan det blive en meget attraktiv behandlingsmulighed for en bred population af personer med attakvis sklerose, inklusive MS," lyder det fra John Tsai, der er leder af global lægemiddeludvikling og medicinsk direktør hos Novartis.

Novartis oplyser ved samme lejlighed, at selskabet planlægger at sende ansøgninger afsted til de relevante lægemiddelmyndigheder inden udgangen af 2019.

Genmab-middel fejler i kræftstudie

Novartis dropper salg af Genmab-middel uden for USA

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier