MedWatch

Vaccineselskab lander 19 millioner kroner fra EU-program

Rhovac har fået en bevilling på 2,5 mio. euro fra EUs Horizon 2020-program, der er sat i verden for at støtte små og mellemstore virksomheder.

Foto: Jacob Ehrbahn / Ritzau Scanpix

Det børsnoterede, danske biotekselskab Rhovac har torsdag fået et gevaldigt rygstød fra EUs forskningsprogram Horizon 2020, der støtter forskning og opdagelser, der har potentiale til at gøre en forskel.

Således har fonden bevilget 2,5 mio. euro, svarende til 18,6 mio. danske kroner, til selskabets videre arbejde med den immunterapeutiske vaccine RV001 mod prostatakræft, som aktuelt står over for et fase 2b-studie, der skal undersøge effekten af vaccinekandidaten i blandt andre danske patienter.

Vaccinekandidaten har i tidligere forsøg vist lovende takter, og håbet for selskabet er, at lægemiddelkandidaten en dag kan tiltrække sig så megen opmærksomhed, at en køber til hele eller dele af selskabet vil melde sig på banen.

"Det faktum, at EU vælger at investere i vores projekt bekræfter potentiialet i vores teknologi, der søger at stimulere kroppens eget immunforsvar til at begrænse eller helt forebygge metastatiske kræftceller," siger medstifter og adm. direktør Anders Ljungqvist i en børsmeddelelse.

Det er anden gang, at Rhovac modtager støtte fra Horizon 2020-programmet. Det skete også i maj 2018, hvor selskabet modtog en bevilling på 50.000 euro.

Rhovac får 373.000 kr. fra EU-program

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier