MedWatch

Opioid-selskaber indgår forlig med amerikansk stat

Medicinalselskaberne Endo og Allergan har indgået forlig med staten Ohio, der mener, at selskaberne er medskyldige i det udbredte misbrug af de smertestillende opioider blandt statens befolkning.

Opioid-baserede lægemidler som disse har skabt omfattende afhængighedsproblemer i USA.

Endo og Allergan har undveget en retssag, hvor selskaberne foran en dommer skulle have forsvaret sig mod anklager fra den amerikanske stat Ohio.

Det skriver Reuters.

Ifølge anklageren fra Ohio bærer selskaberne en del af ansvaret for, at tusindvis af statens borgere er blevet afhængige af de smertestillende midler opioider, som over hele USA har skabt store misbrugsproblemer med tusindvis af årlilge dødsfald til følge.

Forliget - der endnu kun er foreløbigt - betyder, at Endo er klar til at betale 10 mio. dollars, godt 67 mio. kroner, samt stille to lægemidler til en værdi af 1 mio. dollars gratis til rådighed.

Noget billigere slipper Allergan, der som led i forliget betaler 5 mio. dollars, 34 mio. dollars..

Flere selskaber sagsøgt

Sagerne mod de to selskaber skulle være startet til oktober, hvor de skulle have fungeret som prøvesager for lignende sager mod en stribe øvrige medicinalselskaber.

Blandt de øvrige tiltalte virksomheder, der stadig skal for retten til oktober, er Teva, Purdue Pharma og Johnson & Johnson.

Selskaberne har nægtet medansvar i opiod-misbruget, og i en udtalelse kalder en talsperson fra Endo forliget for "favorabelt". Han afviser i samme ombæring, at forligets detaljer uden videre kan overføres selskabets til sager i andre stater.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier