MedWatch

Amgen vinder patentsag mod Novartis om megablockbuster

Amerikanske Amgen har nu rettens ord for, at Novartis har brudt patenter på mega-sællerten Enbrel ved at udvikle en biosimilær version af gigtmidlet på det amerikanske marked. Novartis anker sagen.

Amgen har fået rettens ord for, at Sandoz med sin biosimilære version har brudt patenter på multiblocbusteren Enbrel | Foto: Robert Galbraith / Reuters / Ritzau Scanpix

Et af verdens bedst sælgende lægemidler gennem tiden, Enbrel fra Amgen, kan nu med rettens ord holde en biosimilær konkurrent fra Novartis fra døren i en række år endnu.

Det står klart, efter at en domstol i den amerikanske delstat New Jersey fredag slog fast, at det biosimilære lægemiddel Erelzi fra Sandoz – Novartis’ kopiproducent bryder med syv af Amgens amerikanske patenter på det storsælgende gigt- og psoriasismiddel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier