MedWatch

Amerikanere rører på sig med lovende resultater for ny RSV-vaccine

Et hold forskere under University of Texas er kommet veloverstået igennem deres første kliniske forsøg med en vaccine mod luftvejsvirussen RSV, som også er et af de områder, som Bavarian Nordic er mest aktiv i.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

I USA er der blevet udklækket endnu en bejler til markedet for vaccination mod luftvejsvirussen RSV (respiratorisk syncytial virus).

Et hold forskere fra University of Texas i Austin har nemlig færdiggjort det første kliniske forsøg med en ny vaccine mod virussen, og resultaterne er lovende.

Det skriver Science Daily.

Det er vel og mærke kun fase 1-data, så der er lang vej endnu, før vaccinen eventuelt kan komme på markedet, men forskerne er optimistiske efter resultaterne er kommet ind. I forsøget, der tæller 40 raske voksne, producerer de vaccinerede personer nemlig 10 gange så mange RSV-bekæmpende antistoffer end en person, som tidligere har været udsat for RSV-smitte.

For øjeblikket er der stor aktivitet omkring RSV, da der ikke findes nogen rigtig effektive behandlinger eller vacciner mod sygdommen, der smitter tusindvis af personer hvert år, og også koster adskilige menneskeliv blandt særligt småbørn og ældre personer hvert år.

Danske Bavarian Nordic er for øjeblkket nok det selskab, som er længst fremme i forhold til udviklingen af en ny vaccine. Resultaterne har været lovende, og efter planen skal selskabet gå i gang med et stort fase 3-studie til næste år (formodentligt mellem 12.000-18.000 forsøgspersoner), og søger for øjeblikket efter en partner, som kan hjælpe med forsøget.

Men området har samtidig også været plaget af en hel del fiaskoer, båden inden for udviklingen af vacciner og behandlinger mod sygdommen, hvilket har gjort mange investorer nervøse i forhold til at sætte penge i udviklingen af den slags lægemidler.

Hos forskerholdet i Texas regner man dog med at have sat sig ud over mange af problemerne med den traditionelle udvikling af vacciner mod rsv ved at benytte sig af struktur baseret vaccine design (structure-based vaccine design), som skal stabilisere formen på F-proteinet, som spiller en stor rolle i forhold til produktionen af antistoffer.

Bavarian Nordic vil starte fase 3-forsøg med eller uden en partner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier