MedWatch

Bayer hastetilbagekalder 1000 hætteglas: Indeholder forkert blødermedicin

Tyske Bayer tilbagekalder 1000 hætteglas, der burde indeholde blødermedicinen Kogenate FS, men som fejlagtigt indeholder blødermedicinen Jivi i stedet.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / Ritzau Scanpix

Den tyske kemi- og medicinalkoncern Bayer forsøger nu at forhindre patienter i at tage medicin fra 1000 hætteglas, der ved en fejl er blevet fyldt med den forkerte blødermedicin.

Der står således på hætteglassenes etiket, at de indeholder Bayers hæmofili A-medicin Kogenate FS, men i virkeligheden indeholder de Jivi, som er et andet hæmofili A-middel fra Bayer.

Det skriver branchemediet Fiercepharma, mens tilbagekaldet også fremgår af FDA's hjemmeside.

Misæren skyldes en fejl i mærkningsprocessen, som Bayer opdagede i sidste uge.

Bayer nåede at stoppe størstedelen af de fejlmærkede hætteglas, før de kom på markedet, skriver selskabet, men alligevel slap 1000 fejlmærkede hætteglas altså ud til patienterne.

Samtlige af de fejlmærkede hætteglas er sendt på markedet i USA.

Kogenate FS og Jivi har samme mål i kroppen, da begge midler erstatter en blodfaktor, som patienter med hæmofili A mangler, men midlerne har forskellige bivirkningsprofiler og Jivi er modsat Kogenate FS ikke godkendt til børn.

"Vi forstår, at disse nyheder kan være bekymrende for patienter med hæmofili A, som er afhængig af disse lægemidler," skriver Bayer på FDA's hjemmeside.

"Vi overvåger nøje enhver klage eller bivirkningsrapport, som kan være relateret til dette tilbagekald," skriver selskabet videre.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier