MedWatch

Biotekfirma køber midler tilbage fra Sanofi – gambler på millardsalg

Det amerikanske biotekselskab Myokardia har betalt 530 mio. kr. for at købe en stak royaltyrettigheder tilbage fra Sanofi, efter at de to firmaer afbrød et samarbejde i april. De involverede midler skal sælge for mindst 5,3 mia. kr., før satsningen betaler sig.

Sanofi og Myokardia afbrød deres fælles forskningsalliance i april, og nu kapper Myokardia alle båndene til det franske medicinalfirma. | Foto: Benoit Tessier / Reuters / Ritzau Scanpix

Biotekfirmaet Myokardia satser nu intet mindre end 530 mio. kr. på, at selskabet sidder med en storsællert på hånden i form af hjertemidlet mavacamten.

Det skriver branchemediet Biopharma Dive, ligesom Myokardia selv skriver det i en pressemeddelelse.

Myokardia udviklede egentlig mavacamten i samarbejde med det franske medicinalfirma Sanofi, men i april – inden midlet nåede i fase 3 – afbrød de to selskaber samarbejdet. Myokardia fik rettighederne til mavacamten, men Sanofi beholdte retten til royalties på midlet.

Nu betaler Myokardia så 530 mio. kr. (80 mio. dollar) til Sanofi for at købe sig fri af royaltyaftalen. Myokardia bliver dermed eneejer af mavacamten og et andet eksperimentelt middel, der indtil videre bare hedder MYK-224.

Handlen sker på trods af, at mavacamten fortsat ikke er afprøvet i fase 3, og at fase 2-resultaterne altså ikke overbeviste Sanofi. Myokardia forventer at få resultater fra fase 3-studiet i andet kvartal næste år.

Handlen er et udtryk for, at Myokardia har store forventninger til mavacamten og MYK-224.

Sanofi havde nemlig ret til royalties på mellem 5 pct. og 10 pct. på midlerne. Sammenholdt med købsprisen på 530 mio. kr. kan man derfor udlede, at mavacamten og MYK-224 skal sælge for et sted mellem 5,3 mia. kr. og 10,6 mia. kr., før handlen betaler sig for Myokardia.

Mavacamten bliver afprøvet mod hjertesygdommen hypertrofisk kardiomyopati, hvor en del af hjertet udvider sig uden en åbenlys grund, hvorfor hjertet får sværere ved at pumpe blod rundt i kroppen.

MYK-224 retter sig mod samme sygdom og bliver afprøvet i fase 1.

Sanofi stopper amerikansk samarbejde om hjertemedicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier