MedWatch

Genmab løfter mål for børsnotering i USA: Satser på at hente 3,8 milliarder kr.

En ny registrering fra Genmab hos det amerikanske finanstilsyn viser, at selskabet håber på at hente 3,8 milliarder kr. til pengekassen i sin forestående amerikanske børsnotering – 450 mio. kr. mere end tidligere ventet.

Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Biotekselskabet Genmab vil hente endnu flere penge end tidligere forventet gennem den amerikanske børsnotering, som selskabet annoncerede for halvanden måned siden.

Genmab har opdateret sit prospekt for dobbeltnoteringen hos det amerikanske finanstilsyn, der nu viser, at selskabet vil sælge næsten 32 millioner aktier til 18,11 dollar stykket.

Det giver et samlet provenu på 3,8 mia. kr. (579 mio. dollar), hvis alle aktierne bliver solgt.

Da Genmab annoncerede sine planer om en dobbeltnotering i maj, forventede selskabet et maksimalt provenu på 3,35 milliarder kr. (500 mio. dollar), men skrev også, at prisen ikke var fastlagt.

Provenuet bliver blandt andet løftet, fordi Genmab vil give sine investorer en option på at købe 4,2 millioner aktier udover de aktier, som bliver udbudt i børsnoteringen.

Prisen på de amerikanske aktier – 18,11 dollar – svarer til en tiendedel af Genmabs danske akties pris ved børsluk den 5. juli, fordi ti af de amerikanske aktier vil svare til værdien af en dansk aktie.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår den amerikanske børsnotering bliver gennemført.

Genmab kan hente 3,35 milliarder i amerikansk børsnotering og brede investorskaren ud 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier