MedWatch

Forvandlet Egalet ansætter medicinsk direktør

Det tidligere danske biotekselskab Egalet har fået nyt navn, som ifølge ejeren bedre afspejler selskabets nye strategi. Nyansat medicinsk direktør skal hjælpe virksomheden i den nye retning.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

Medicinalselskabet Zyla Life Sciences har ansat Jeffrey Wilkins som medicinsk direktør, chief medical officer.

Han kommer til virksomheden fra en tilsvarende stilling hos biotekselskabet Lycera, der udvikler lægemidler rettet mod kræft og autoimmune sygdomme.

Zyla Life Sciences er baseret på biotekselskabet Egalet, som er stiftet af Jan Quistgaard og Daniel Bar-Shalom i Danmark for mere end 25 år siden. Efter et fejlslagent forsøg på at indtage det amerikanske marked med et smertemiddel, der var umuligt at misbruge, gik selskabet i 2018 konkurs, hvorefter nye ejere overtog selskabet og lagde en ny strategi for selskabet, der ikke længere udelukkende skulle fokusere på Egalets tidligere interesseområde.

Tidligere på måneden gennemførte selskabet et navneskifte fra Egalet til det nuværende Zyla Life Sciences.

"Det er en spændende tid at slutte sig til virksomheder, nu hvor Zyla er klar til vækst. Jeg glæder mig til at understøtte virksomhedens vigtige produkter og identificere yderligere lægemidler til patienter og sundhedsudbydere," siger den nytiltrådte medicinske direktør i en pressemeddelelse

Den danskstiftede virksomhed har i dag hovedkvarter i Pennsylvania, men har fortsat også adresse i Værløse.

Ny ejer omdøber danskstiftet biotekselskab

Egalet frasælger teknologi til lægemidler i budding-lignende form

Egalets konkurs i USA giver Sunstone Capital stort tab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier