MedWatch

Lundbeck får grønt lys til opkøbet af amerikansk biotekselskab

Abide Therapeutics er nu en del af Lundbeck, efter myndighederne godkendte handlen, der koster det danske medicinalfirma 1,65 mia. kr.

Deborah Dunsire, administrerende direktør for Lundbeck, er begejstret efter opkøbet af Abide Therapeutics gik igennem. | Foto: /Ritzay Scanpix/Gregers Tycho

Lundbeck har fået grønt lys fra myndighederne til at gennemføre købet af det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics.

Det oplyser den danske medicinalvirksomhed i en meddelelse onsdag morgen.

Abide Therapeutics, som Lundbeck annoncerede købet af 6. maj i år, har en lægemiddelkandidat til behandling af Tourettes syndrom i fase 2a som det projekt, der er længst fremme i udviklingen.

ABX-1431, som projektet hedder, har ifølge Lundbeck og Abide Therapeutics potentiale til at imødekomme flere indikationer inden for psykiatri og neurologi.

"Vi er begejstrede over at have gennemført handlen, som giver os en enestående mulighed for at styrke vores forskningsportefølje både nu og langt ind i fremtiden," siger Deborah Dunsire, administrerende direktør for Lundbeck, i meddelelsen.

Ved handlens færdiggørelse har Lundbeck betalt cirka 1,65 mia. kr., samtidig med at det danske selskab har forpligtet sig til at betale fremtidige udviklings- og salgsmilepæle på op til omkring 1 mia. kr. til Abide Therapeutics' nuværende ejerkreds.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier