MedWatch

Belgiske UCB får godkendt næsespray mod epilepsi i USA

Under et år efter opkøbet af næsesprayen Nayzilam står UCB nu med en amerikansk godkendelse i hånden fra FDA og er klar til at indtage markedet i USA.

Foto: PR

Det kostede det belgiske medicinalselskab UCB op mod 2,5 mia. kr. i juni sidste år, da de købte næsesprayen Nayzilam fra firmaet Proximagen. Næsesprayen mod epileptiske anfald havde netop klaret sig igennem et fase 3-studie og så lovende ud – og UCB’s satsning er nu et godt skridt tættere på at blive en succes, for her under et år efter overtagelsen har præparatet fået godkendelse af det amerikanske lægemiddelagentur FDA og kan derfor fremover markedsføres i USA.

Det skriver branchemediet Biospace.

Nayzilam er en benzodiazepine-spray, der er en akut-behandling til folk over 12 år med epilepsi. Patienterne har den på sig, på samme vis som en Epi-pen eller en astma-inhalator, hvis de oplever en periode med særligt mange anfald, og den kan administreres af civile, der ikke er sundhedsuddannet.

USB har i forvejen en række andre epilepsi-behandlinger, som Vimpat og Briviact, på det amerikanske marked, men det er første gang i over 20 år, at ny medicin bliver godkendt til at behandle patienter med periodisk mange og anderledes epilepsianfald.

Europæisk epilepsi-frontløber vil nå det næste niveau

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier