MedWatch

Politikere ønsker større åbenhed fra life science-industrien

Medicinalselskaber bør i højere grad give et indblik i resultaterne af selskabernes egen forskning, hvis den bygger videre på offentlig grundforskning, mener politikere fra tre af Folketingets partier. Brancheforeningen Dansk Biotek advarer, mens tonerne fra Roche er mere positive.

Når kommercielle firmaer arbejder videre med offentligt finanseret forskning bør det udløse større åbenhed fra selskaberne om deres resultater, mener SF, Enhedslisten og Alternativet. | Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Samfundet skal nyde langt større gavn af den forskning, der foregår i de danske medicinalselskaber. Den bygger nemlig ofte videre på offentligt finansieret grundforskning, som life science-industrien og andre efterfølgende kan bruge kvit og frit.

"En stor del af forskningen foregår jo i det offentlige på universiteter og på sygehuse, og efterfølgende ser jeg et meget stort problem i, at der er meget lidt gennemsigtighed i de forskningsresultater, som industrien efterfølgende bruger. De monopoliserer den viden, der er," siger Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, til MedWatch

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier