MedWatch

Thermo Fisher overtager irsk fabrik fra Glaxosmithkline

Thermo Fisher fortsætter med at opkøbe og udvide virksomhedens aktiviteter og har skrevet under på en købsaftale med Glaxosmithkline om at købe selskabets fabrik i Irland til omkring 770 mio. kr.

GSK frasælger sin fabrik i den irske by Cork til Thermo Fisher. | Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

Den amerikanske virksomhed Thermo Fisher Scientific er verdens største producent af laboratorieudstyr, og den position har selskabet tænkt sig at beholde. I hvert fald er laboratoriegiganten i fuld gang med at udvide sine aktiviteter, og kort tid efter, at selskabet opkøbte genselskabet Brammer Bio i en tocifret milliardhandel, er det nu igen ude med checkhæftet.

Denne gang er der skrevet under på en købsaftale med Glaxosmithkline (GSK) om at overtage GSK’s fabrik og produktionsanlæg ved byen Cork i Irland.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Købsprisen endte på 90 mio. pund svarende til ca. 770 mio. kr., og Thermo Fisher overtager samtidig de 400 medarbejdere på fabrikken, der består af 270 kubikmeter reaktorkapacitet, 10 produktionsbygninger samt forsknings- og udviklingslaboratorier.

Fabrikken producerer i dag særlige ingredienser til GSK’s medicin mod sygdomme som cancer, depression og Parkinson’s, og når aftalen træder i kraft ved årsskiftet, vil Thermo Fisher fortsætte produktionen af de særlige ingredienser (API) til GSK.

"GSK’s anlæg ved Cork vil forbedre vores API-tilbud ved at udvide vores udviklings- og kommercielle kapacitet til at levere API’er, som i øjeblikket er ved at blive udviklet," sagde medicinsk direktør hos Thermo Fisher, Michel Lagarde, i en udtalelse.

I de ansattes interesse

GSK har også været ude og kommentere planen, hvor de kalder salget for en sikkerhed for de ansatte.

"På grund af strategiske ændringer i GSK’s portefølje og begyndende pipiline blev fabrikken ved Cork ikke udnyttet fuldt ud, og det var tydeligt, at den ikke længere passede til GSK konkurrencemæssigt," udtalte den nuværende fabriksdirektør Mike O’Sullivan.

Det er den anden fabrik, som GSK har meldt ud, de sælger fra i år.

Thermo Fisher Scientific, som er noteret på New York Stock Exchange, og som er et amerikansk Fortune 500-selskab, har modsat planer om at udvide produktionen på fabrikken.

Amerikansk laboratorieudstyrsgigant sluger genselskab i tocifret milliardhandel 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier