MedWatch

Zealand Pharma udbygger underskuddet og fastholder forventningerne

Biotekselskabet Zealand Pharma har brændt 136 mio. kr. i årets første tre måneder, hvor der ikke er rullet nogen penge ind på toplinjen. Man forventer fortsat omkostninger på 550-570 mio. kr. i år, hvor man skal videreføre flere fase 3-programmer.

Foto: Zealand Pharma

Underskuddet voksede for biotekselskabet Zealand Pharma i årets første tre måneder, hvor selskabet samtidig ikke fik glæde af hverken royalties eller milepælsbetalinger.

Selskabet, der blandt andet forsker inden for områderne fedme og diabetes, kom derfor ud af første kvartal med et rundt nul på omsætningsposten, og det er et fald fra sidste års 9,7 mio. kr.

Omkostningerne til forskning og udvikling steg samtidig til 121,5 mio. kr. fra 88,9 mio. kr. i første kvartal året forinden, og de øgede omkostninger er særligt relateret til den kliniske udvikling af tre programmer med lægemiddelkandidaten Dasiglucagon, der er tiltænkt som nødbehandling til diabetikere, der oplever alvorlige episoder af for lavt blodsukker - også kaldet hypoglykæmi.

Derudover er de øgede omkostninger også relateret til midlet Glepaglutide mod korttarmsyndrom og prækliniske forskningsaktiviteter. Nettodriftsomkostningerne voksede desuden i kvartalet til 135,9 mio. kr. fra 96,9 mio. kr. i samme periode året forinden.

På bundlinjen resulterede det i et underskud før skat på 127,5 mio. kr. i årets første kvartal, og dermed udbyggede Zealand Pharma igen underskuddet i første kvartal fra 97,4 mio. kr. i den samme periode af 2018.

Selv om starten på 2019 bød på en udbygning af underskuddet, så slår selskabets administrerende direktør, Emmanuel Dulac, fast, at de første måneder af året alligevel har været positive.

"Zealand Pharma har fået en stærk start på 2019. I år har vi allerede igangsat tre fase 3-studier. Tidligere denne uge annoncerede vi resultaterne fra et fase 3-studie med dasiglucagon Hypopal, der gentog hastigheden og effekten af det som en potentiel behandling af svær hypoglykæmi," lyder det blandt andet fra direktøren i regnskabet, hvor han også fremhæver et samarbejde med det amerikanske selskab Alexion, som blev annonceret i marts.

Zealand Pharma fastholder forventningerne til 2019 om omkostninger i intervallet 550-570 mio. kr.

Zealand Pharma rammer alle mål i fase 3-studie med nødpen til diabetikere 

Zealand Pharma rekrutterer første patient til nyt fase 3-studie med tarmmiddel 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier