MedWatch

Ambu fejler målsætning uden en eneste kvinde i bestyrelsen

I en opgørelse om ligestilling og antallet af kvinder i bestyrelserne i landets største selskaber skiller Ambu sig ud i bunden, da firmaet på trods af en målsætning om kvinder i bestyrelsen stadig ikke har ansat nogen. 

En enkelt kvindelig formand blandt 37 selskaber kan ikke opveje, at kvinder stadig er underrepræsenteret i bestyrelserne for landets største virksomheder. Og at det fortsat går meget langsomt fremad med kvindeandelen. | Foto: Colourbox

Der er mikroskopisk fremgang i andelen af kvinder i de største danske børsnoterede virksomheders bestyrelser, viser kortlægning fra Berlingskes, og MP Pension revser de to selskaber i bunden af opgørelsen, fordi de ikke har en eneste kvinde i bestyrelserne og blot udskyder målet, når det ikke nås.

Den ene virksomhed er Ambu, der, ligesom Rockwool, blot har givet sig selv en ny, længere tidsfrist for at opnå målet om en kvinde i bestyrelsen. Det handlingsmønster finder MP Pension meget kritisabelt, og pensionsselskabet har det seneste år skærpet tonen over for de virksomheder, der er for fodslæbende i forhold til at få en bedre kønsfordeling i bestyrelsen.

»Det er dårlig praksis, når man både har et lavt ambitionsniveau, ikke når målet og så bare sætter en ny frist og rykker hegnspælen uden at give yderligere forklaringer,« siger Anders Schelde, investeringschef i MP Pension, til Berlingske.

MP Pension undlod derfor på Rocwools generalforsamling i april at stemme for genvalget af samtlige bestyrelsesmedlemmer. Og pensionskassen skrev også forud for generalforsamlingen til Rockwools bestyrelsesformand, Henrik Brandt, for blandt andet at efterlyse større diversitet i bestyrelsen.

Ambu er trods intensiveret fokus og hjælp fra headhunterfirmaer ikke lykkedes med at finde en kvinde, og i 2018 fik headhunterne endda besked på kun at komme op med kvindelige kandidater. Det resulterede i 50 kvindelige kandidater. Ambus bestyrelsesformand, Jens Bager, talte med et tocifret antal af disse kvinder. Alligevel glippede det.

Derfor har Ambu ingen kvinder i bestyrelsen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier