MedWatch

Omkostninger og forventninger kommer under lup i Genmabs regnskab

Når Genmabs kvartalregnskab lander i eftermiddag, vil der være fokus på selskabets royalty-indtægter fra partneren Johnson & Johnsons salg af kræftmidlet Darzalex ifølge Sydbank.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Salgstal fra Genmabs største partner, Johnson & Johnson, efterlader ikke megen tvivl om Genmabs toplinje i første kvartal, og fokus ventes derfor i stedet at rette sig mod omkostningerne og forventningerne, når biotekselskabet gør status for perioden onsdag eftermiddag.

Johnson & Johnson kom således med regnskab for første kvartal i midten af april, og det viste, at partnerens salg af kræftmidlet Darzalex landede på 629 mio. dollar i januar, februar og marts.

"Vi estimerer på den baggrund en royalty-indtægt til Genmab fra salget af Darzalex på 496 mio. kr. i første kvartal. Salget af Darzalex uden for USA var til den svage side i forhold til forventningerne. Vi imødeser derfor kommentarer om salgsudviklingen uden for USA i kvartalet," skriver senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i en optakt.

Omkostningerne vil ifølge Sydbank-analytikerens estimater være steget 62 pct. til 580 mio. kr. - blandt andet som følge af udgifter til tidlige kliniske og prækliniske projekter.

Når regnskabet kommer, vil Sydbank-analytikeren i øvrigt hurtigt bladre om til forventningerne.

"Vi forventer, at Genmab fastholder helårsprognosen for helåret. Vi estimerer fortsat et markedssalg for Darzalex på 3 mia. dollar i 2019," skriver Søren Løntoft Hansen.

"Vi minder investorerne om, at Genmab forventer at kunne indtægtsføre Darzalex-salgsmilepæle for samlet 1,5 mia. kr. Det kræver, at markedssalget overstiger både 2,5 mia. dollar og 3 mia. dollar," fortsætter Sydbank-analytikeren.

Ud over indtægterne fra Darzalex estimerer han, at Genmab har uannoncerede milepælsbetalinger på 10 mio. kr. og et lille royalty-bidrag fra Arzerra på 7 mio. kr.

Selv har Genmab varslet en omsætning i 2019 på 4,6. mia. kr., omkostninger på 2,6 mia. kr. og et driftsresultat, som ventes at stige til 2 mia. kr. fra 1,38 mia. kr. i 2018.

Genmabs Darzalex omsatte for mere end 4 mia kr i første kvartal 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier