MedWatch

Cytovac opgiver børsnotering og åbner for venturekapital

Et krav om at sænke værdisætningen af selskabet har fået danske Cytovac til helt at opgive en ellers planlagt børsnotering.

Kim Arvid Nielsen, adm. direktør, Cytovac. | Foto: Cytovac/PR

Biotekselskabet Cytovac har i sidste øjeblik besluttet at opgive planerne om en børsnotering på First North i Stockholm.

Den skulle ellers have fundet sted i de kommende måneder, men manglende opbakning fra store investorer har fået selskabet, der arbejder på en behandling mod hjernekræft, til at søge penge andre steder.

Det skriver Børsen.

Beslutningen er truffet, fordi de store investorer af frygt for kurstab krævede at selskabet sænkedet dets værdisætning og udbød aktierne til en lavere pris, men det ønskede virksomheden ikke.

"Vi havde ikke intention om at sælge selskabet til halv pris, fordi det ville også være uansvarligt over for vores nuværende aktionærer," siger Kim Arvid Nielsen, selskabets adm. direktør, til Børsen.

Målet for børsnoteringe var at rejse mellem 75 og 150 mio. svenske kroner til den fortsatte drift af virksomheden.  I stedet vil Cytovac nu blandt andet afsøge muligheden for at rejse venturekapital, hvilket virksomheden ellers tidligere har forsøgt at undgå.

Inden børsplanerne kuldsejlede nåede Cytovac at få tilsagn om 20 mio. svenske kr. hos de danske ankerinvestorer, der bakkede op om børsnoteringen, skriver Børsen.

Børsforberedelser sætter økonomisk aftryk hos Cytovac Cytovac skrotter den danske børs og tager til Sverige 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier