MedWatch

Amgen opjusterer efter solidt kvartal men aktien faldt

Amerkanske Amgen opjusterer både i forhold til indtjening og omsætning efter årets første tre måneder.

Foto: /ritzau Scanpix/AP/Ric Francis

Det amerikanske biotek- og farmaselskab Amgen har tirsdag efter markedets lukning opjusteret forventningerne til hele 2019 efter et første kvartal, som var bedre end ventet i markedet.

Men trods opjusteringen ligger analytikernes forventninger fortsat højere end selskabets egen medianprognose, og aktien faldt efterfølgende 0,5 pct. i eftermarkedet.

Amgen løfter på baggrund af regnskabet bunden af sit forventningsinterval til en indtjening på 13,25 til 14,30 dollar per aktie mod førhen 13,10 til 14,30 dollar. Analytikernes konsensus lyder på 14,10 dollar per aktie.

Også omsætningsbunden løftes til et interval mellem 22,0 og 22,9 mia. dollar mod tidligere 21,8 til 22,9 mia. dollar. Her venter analytikerne også en toplinje i den høje ende af intervallet med et konsensus på 22,8 mia. dollar.

Amgen kom samtidig gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 3,56 dollar, mens omsætningen landede på 5,56 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 3,47 dollar og en omsætning på 5,54 mia. dollar.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier