MedWatch

Ny stregkodeordning har givet medicinmangel på danske apoteker

Flere lægemiddelproducenter og -distributører har ikke været klar i tide til det stregkodesystem, der siden februar har været lovpligtigt på medicinpakninger over hele EU.

Foto: Mads Nissen

Et EU-direktiv for at bekæmpe forfalsket medicin har i flere situationer skabt mangelsituationer på danske apoteker.

Det skriver Dagens Pharma.

EU-direktivet blev vedtaget i Folketinget april 2017 men trådte først i kraft i februar i år, hvor det blev lovpligtigt over hele Europa at påføre specielle stregkoder på medicinpakningen, så lovlig medicin nemt kan skelnes fra forfalsket.

Men selvom medicinalproducenterne altså har haft god tid til at forberede sig på de nye mærkningskrav, så har ikke alle producenter været klar i tide, hvilket blandt andet har ført til, at det smertestillende middel Pinex i depotformulering og som sugetablet ikke har tilgængeligt til salg.

"Ompakningsdelen har taget tid, og tager fortsat tid. Så produktionsdelen med nye indpakninger har betydet, at nogle lægemidler er kommet i restordre," siger chefkonsulent i Lægeforeningen Geert Amstrup til Dagens Pharma.

Lægeforeningen blev opmærksomme på problematikken, da flere praktiserende læger henvendte sig med beskeden om, at de ikke kunne få nogle af de lægemidler, de normalt ordinerer til patienterne.

Første medicin sikkerhedstjekket ved hjælp af stregkode i Danmark

Danmark tager afgørende skridt mod at indføre stregkoder på medicin i 2019

Danmark langt fremme med system mod forfalskede lægemidler

Nyt kontrol-system skal bremse falsk medicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier