MedWatch

Sydbank: Darzalex-skuffelse skyldes især salg uden for USA

Ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank er der fortsat god fremdift på det amerikanske marked for Genmabs Darzalex, mens salget uden for USA skuffer.

Foto: Sydbank/PR

Det globale salg af Genmabs kræftmiddel Darzalex skuffede en smule i første kvartal, og det skyldtes især salget uden for USA, som endte noget under det ventede.

Sådan lyder det fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter at tal fra Genmab-partneren Johnson & Johnson har vist, at Darzalex i første kvartal nåede et globalt salg på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbank-analytikeren ventet 660 mio. dollar.

"Det er især salget uden for USA, som er til den svage side i forhold til vores estimat," siger Søren Løntoft Hansen i en skriftlig kommentar.

I første kvartal blev der i USA solgt Darzalex for 352 mio. dollar, hvilket lå tæt op ad analytikerens estimat på 356 mio. dollar. Samtidig blev der solgt for 277 mio. dollar til resten af verden, mens Sydbank-analytikeren havde ventet 304 mio. dollar.

"Salgsudviklingen uden for USA kan pege i retning af prisjusteringer, som dæmper salget i kvartalet. Vi bemærker hertil, at netop prisjusteringer tidligere har mudret billedet i forbindelse med salgsudviklingen uden for USA," siger Søren Løntoft Hansen.

Fortsat fremgang

I forhold til det stort set som ventede salg i USA forklarer Sydbank-analytikeren, at det efter hans vurdering vidner om god fremdrift på det amerikanske marked.

Herudover bemærker Søren Løntoft Hansen, at det globale salg af Darzalex er vokset med 46 pct. i første kvartal i år sammenlignet med første kvartal sidste år, og at Darzalex-salget trods den lille overordnede skuffelse altså viser fortsat fremgang i højt tempo.

"Vi vurderer, at væksten i Darzalex-salget er en konsekvens af forsat markedspenetrering (specielt i anden linjebehandling) i USA. Hertil kommer et positivt bidrag uden for USA, hvilket efter vores vurdering følger af godkendelsen af Darzalex i anden og tredje linjebehandling samt lanceringen af Darzalex på nye markeder," siger Søren Løntoft Hansen.

Oven på salgstallene for første kvartal fastholder Sydbank-analytikeren sit estimat om et globalt salg på 3010 mio. dollar for hele 2019.

"Vi ser et salg i USA på 1725 mio. dollar, som afspejler en solid underliggende vækst som en konsekvens af fortsat markedspenetrering (specielt i anden linjebehandling) i USA. Hertil kommer, at Janssen (der er ejet af Johnson & Johnson, red.) har indsendt registreringsansøgning for Darzalex i nydiagnosticerede patienter med knoglemarvskræft baseret på MAIA-data igennem FDA's RTOR-behandling (Real-Time Oncology Review). Dermed kan Darzalex potentielt være tæt på en potentiel godkendelse," siger Søren Løntoft Hansen.

Uden for USA regner Søren Løntoft Hansen med et Darzalex-salg på 1285 mio. dollar i 2019.

Genmab modtager procenter eller såkaldte royalties af Johnson & Johnsons salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

Genmabs Darzalex omsatte for mere end 4 mia kr i første kvartal 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier