MedWatch

Medicinalfirma falder efter anklage om vildledende markedsføring

Medicinalvirksomhed Indivior risikerer en bøde på op til 3 mia. dollars i en sag om vildledende markedsføring anlagt af det amerikanske justitsministerium.

Foto: Denis Paquin

Den britiske medicinalvirksomhed Indivior, som blandt andet laver opiod-præparater, der bruges til forebyggelse af abstinenser hos afhængige af eksempelvis morfinlignende stoffer, falder over 70 pct. på markedet i London. Selskabet er anklaget af det amerikanske justitsministerium for at have vildledt læger om brugen af produktet Suboxone Film.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet fortalte angiveligt ikke læger om faren for afhængighed af behandlingen, og ledte derfor til en epidemi af misbrug af opioder, lyder anklagen.

Selskabet fortalte, at produktet Suboxone Film var mere sikkert at bruge end konkurrenternes, lød det fra det amerikanske justitsministerium i en meddelelse tirsdag, ifølge Bloomberg News.

"Indivior har omsat for milliarder af dollar fra recepter på produktet Suboxone Films ved at vildlede sundhedsudbydere. De har ladet dem tro, at produktet var sikkert og mindre afhængighedsskabende end andre lignende opiodprodukter," lyder anklagerne.

Hertil svarer Indivior, at den amerikanske regering både havde misforstået videnskaben bag ved produktet og Indiviors indsats for at promovere det.

Medicinalselskabet har fået barberet sin kurs ned til 28,56 pence onsdag formiddag fra 105,95 pence dagen før.

Analytikere vurderer at selskabets fremtid kan være i fare og en bøde på op til 3 mia. dollar kan få selskabet til at gå konkurs, noterer en af analytikerne adspurgt af Bloomberg News.

Britisk lægemiddelselskab sagsøges af amerikanske stater 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier