MedWatch

Fruergaard vil bygge nyt forretningsben hos Novo Nordisk inden for 10 år

20 års forskning i stamcellebehandling hos Novo Nordisk skal omsættes til at lukrativt forretningsområde i de kommende ti år, fastslår selskabets topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Foto: Novo Nordisk

Om 10 år skal Novo Nordisk have opbygget et helt nyt forretningsområde i stamcellebehandling af sygdomme.

Det siger Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk, til Finans.dk.

"Min forventning er, at Novo Nordisk om 10 år vil bestå af en bund af insulin, en vækstdriver i form af GLP-1 i en række forskellige sygdomsområder og så revolutionerende videnskab på toppen i form af f.eks. stamcellebehandling," siger Lars Fruergaard Jørgensen til mediet.

Novo Nordisk har forsket i stamceller i 20 år, og åbnede i 2018 blandt andet et stamcellelaboratorium ved University of California San Francisco (UCSF), ligesom selskabet har indgået samarbejdsaftaler om udvikling af nye celleterapier mod Parkinson's sygdom, hjertesvigt og øjensygdommen AMD.

Senere i år venter selskabet at indvie et produktionsanlæg i Californien til fremstilling af stamcellebaserede behandlinger mod diabetes og andre sygdomm.

Novo-chef om stamcelleaftale: "Det er supervigtigt med et fodaftryk i USA"

Novo Nordisk vil åbne amerikansk fabrik til fremstilling af stamcelleterapier 

Novo Nordisk udvider stamcellesats til nye områder 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier