MedWatch

Astrazeneca køber kræftmiddel fra Daiichi Sankyo

Astrazeneca betaler 9 mia. kr. for at overtage rettighederne til et muligt brystkræftmiddel fra japanske Daiichi Sankyo. Dertil kommer potentielle milepælsbetalinger.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Phil Noble

Astrazeneca har indgået en global partneraftale med japanske Daiichi Sankyo om udvikling og markedsføring af lægemiddelkandidaten trastuzumab deruxtecan (DS-8201), der udvikles til blandt andet bryst- og mavekræft.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

For at overtage rettighederne betaler Astrazeneca 1,35 mia. dollar, ca. 9 mia. kr., til den japanske virksomhed, der derudover kan modtage milepælsbetalinger på sammenlagt op til 5,55 mia. dollar, hvis udviklingen af lægemiddelkandidaten og det efterfølgende salg forløber som håbet.

Med aftalen overtager Astrazeneca rettighederne til midlet over hele verden på nær Japan, hvor Daiichi Sankyo beholder de fulde rettigheder.

Trastuzumab deruxtecan blev i 2017 tildelt Breakthrough Therapy Designation hos de amerikanske sundhedsmyndigheder til behandling af patienter med HER2-positivt, lokalt fremskredent eller metastatisk brystkræft med sygdomsprogression trods tidligere behandling, og selskaberne forventer allerede i andet halvår at kunne ansøge om markedsføringstilladelse på det amerikanske marked.

Selskaberne arbejder samtidig på at afprøve midlet i andre brystkræft-indikationer, ligesom midlet også undersøges som en mulig behandling mod ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) smt kræftsygdomme i mave- og tarmregionen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier