MedWatch

J&J nedskriver med 4,6 mia kr i kølvandet på droppet Bavarian-konkurrent

Et fejlslagent lægemiddelhåb, som kunne være blevet en konkurrent til Bavarian Nordic, får nu life science-giganten Johnson & Johnson til at tage en milliardnedskrivning i sit regnskab.

Foto: /Ritzau Scanpix/Mike Blake

Johnson & Johnson, life science-industriens største virksomhed målt på omsætning, må sluge et milliardtab på et luftvejsmiddel, som selskabet købte i 2014.

Selskabet nedskriver værdien af midlet Al-8176 med 4,6 mia. kr., efter at selskabet i forvejen tilbage i oktober nedskrev værdien med 4,2 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

AL-8176 skulle have behandlet viraene humant metapneumovirus (hMPV) og respiratorisk syncytial-virus (RSV), som fører til lungebetændelse hos børn, men J&J stoppede udviklingen af midlet i fase 2.

Midlet skulle have konkurreret med Bavarian Nordic, der gør klar til at sende en RSV-vaccine i fase 3, og Astrazeneca og Sobis Synagis, som er det eneste middel mod RSV på markedet.

En anden potentiel konkurrent på markedet, Novavax, fejlede tidligere på måneden i fase 3 mod RSV.

Johnson & Johnson overtog AL-8176 i fase 2, da selskabet købte det amerikanske biotekfirma Alios Biopharma for 11,6 mia. kr. i 2014.

Selvom dagens nedskrivning er markant, så ødelægger det ikke ligefrem Johnson & Johnsons forretning. Selskabet omsatte for 539 mia. kr. (81,6 mia. dollar) sidste år og landede heraf et overskud på 101 mia. kr. (15,3 mia. dollar)

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier