MedWatch

Sydbank kalder Bavarian-regnskabet for "udramatisk" og vurderer ingen udsving i aktien

2018 endte nogenlunde præcis som forventet for det danske selskab Bavarian Nordic, og det vil derfor ikke få aktionærene til at reagere med hverken store opkøb eller frasalg af Bavarian-aktien, vurderer analytiker i Sydbank. (Opdateret af Ritzau Finans 9:02)

Aktien bør ikke gøre så meget på det her regnskab, mener analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen. | Foto: PR/Sydbank

Det var et relativt udramatisk årsregnskab, som Bavarian Nordic torsdag morgen offentliggjorde, hvor der ikke var nyt om selskabets pipeline. Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der dækker biotekselskabet.

"Når vi har med biotekselskaber at gøre, er det sjældent regnskaber, der får en væsentlig indvirkning på kursudviklingen. Det vil mere være meldinger om pipelinen, og der er der ikke noget nyt under solen her," siger han til Ritzau Finans.

"Der er fokus på udviklingen af deres RSV-vaccine, hvor de skriver, at dialogen med FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red.) vil fortsætte i 2019, og at de forventer studiestart i 2020."

"Det er stadig min vurdering, at de skal have en partner på projektet, så der er ikke de store nyheder om pipeline i regnskabet," lyder det fra analytikeren.

Biotekselskabet nåede i 2018 en omsætning på 500,6 mio. kr., hvilket var på linje med selskabets egne forventninger. På driften (EBIT) var resultatet en smule bedre end ventet, der var et underskud på 354,5 mio. kr. mod et ventet overskud på 385 mio. kr.

Omsætningen blev mere end halveret, da den var på 1370,2 mio. kr. i 2017. Men faldet var givet på forhånd, siger Sydbank-analytikeren, som vurderer, at resultaterne var lidt bedre end ventet.

"Bavarian har i 2016 og 2017 haft en kontrakt med den amerikanske regering om levering af frysetørret Immavune-vaccinen i størrelsen på 233 mio. dollar fordelt over de to år."

"Nu har man fået en ny kontrakt, som initialt lyder på 100 mio. kr. i 2018 og 2019. Derudover fik man en milepælsbetaling for det fejlede Prostvac-studie i 2017," siger Søren Løntoft Hansen.

I 2019 forventer Bavarian en omsætning på omkring 600 mio. kr., mens der ventes et driftsunderskud på 360 mio. kr. Her vil fokus være på, om selskabets flydende koppevaccine MVA-BN får en såkaldt "priority review voucher", der kan fremskynde processen omkring behandlingen af registreringsansøgningen.

"Hvis det tildeles, kan det sælges i markedet for i underkanten af 100 mio. dollar. Det er blevet skubbet lidt, så det er ikke sikkert, det kan sælges i 2019, hvorfor det ikke er indregnet i forventningerne."

"eg indregner det selv i 2020, så der er udsigt til potentiel indtjeningsfremgang herfra, hvor det begynder at tage fart. Det vil især tage fart i 2021, når deres nye fyldefabrik står færdig. Det er en stor del af den store kontrakt med den amerikanske regering," lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Bavarian Nordic-aktien steg onsdag 1 pct. til en pris på 138 kr. Torsdag starter aktien 2,1 pct. lavere i 135,10 kr.

Bavarian regner med omsætningsløft, men stadig underskud i 2019 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier