MedWatch

Opioidfirma bag rapvideo og strippersalg styrer mod konkurs

Medicinalselskabet Insys er det seneste i rækken af opioidproducenter, der nærmer sig en konkurs i kølvandet på den amerikanske opioidepidemi. Selskabet er blevet berygtet for afsløringen af lyssky salgsmetoder.

Milliardæren John Kapoor, stifter af Insys. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Brian Snyder

Det skandaleombruste medicinalselskab Insys styrer mod afgrunden, efter at en række retssager om ublu salgsmetoder og tvivlsom moral har rystet firmaets forretning.

Firmaets revisorer har således i seneste regnskab erklæret, at der er tvivl om selskabets fremtid som "going concern," det vil sige som virksomhed i drift.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Insys skriver selv, at selskabet har behov for at hente penge udefra, og hvis det ikke lykkedes, så vil selskabet være nødt til at "stoppe delvist eller helt vores produktudvikling, kommercialisering og strategiske planer."

Den amerikanske stats retssager mod Insys er baseret på beskyldninger om, at selskabet har bestukket læger med kontanter og restaurantbesøg til at udskrive opioid-sprayen Subsys, som består af det højpotente aktivstof fentanyl.

I retssagen er det desuden kommet frem, at Insys har hyret en stripper, som skulle få læger til at udskrive Subsys, og at firmaets sælgere i 2015 producerede en rapvideo med omkvædet: "I love titration, yeah that's not a problem. I got new patients and I got a lot of them."

Netop titrering - gradvis forøgelse af dosis - er behæftet med risiko for dannelse af opioidafhængighed, som i 2017 alene slog 47.000 amerikanere ihjel ifølge den amerikanske stats National Institute on Drug Abuse.   

Insys er ikke det eneste konkurstruede opioidfirma. Ifølge nyhedsbureauet Reuters overvejer selskabet Purdue Pharma, som har opfundet opioiden Oxycontin, en planlagt konkurs for at beskytte sig mod tusindvis af søgsmål.

Samme nyhedsbureau rapporterer torsdag, at antallet af nye opioidrecepter i USA er faldet med 54 pct. mellem 2012 og 2017, fordi færre læger udskriver de kontroversielle, smertestillende midler.

Opioidfirma i retten for lyssky salgsmetoder lavede rapvideo om at sælge medicin

Medie: Opioid-selskab overvejer konkurs for at håndtere tusindvis af søgsmål 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier