MedWatch

Zealand Pharma doserer første patient i nyt fase 3-studie

Det første barn er nu blevet doseret til Zealand Phamas fase 3-studie med midlet dasiglucagon i børn med for lavt blodsukker.

Foto: Zealand Pharma PR

Zealand Pharma kan onsdag formiddag oplyse, at den første patient i selskabets nyeste fase 3-forsøg med dasiglucagon har modtaget den første dosis.

Forsøget skal teste Zealand Pharmas middel dasiglucagon i børn, som lider af et vedvarende og farligt lavt blodsukkerniveau (medfødt hyperinsulinisme – CHI). Studiet er ét ud af en række fase 3-forsøg med midlet - tidligere er det blevet testet som en nødbehandling for svær hyperglykæmi - tidspunkter, hvor blodsukkeret bliver så lavt, at det i værste tilfælde kan resultere i besvimelse, kramper og ligefrem død.

Midlet er sammen med glepaglutid mod korttarmssyndrom Zealand Pharmas absolut største håb om en fremtidig lægemiddelsucces.

Studiet skal inkludere op til 32 børn med CHI i alderen 3 måneder til 12 år, og skal sammenligne behandlingen med dasiglucagon over for den nuværende standardbehandling. Det primære effektmål er at sænke antallet af hyperglykæmiske tilfælde i patientgruppen.

Endnu et fase 3-forsøg er planlagt i denne indikation i 2019. Det kommende studie skal evaluere sikkerheden og effektiviteten ved at dosere børn med CHI med en pumpe.

Zealand Pharma smider nyt millionbeløb i amerikansk medicopartner

Zealand-direktør: Kun et skridt tilbage før ansøgning for glukagon-middel

Erfaren canadier skal få Zealand til at vokse: "Jeg kan bringe forskellige aspekter i spil" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier