MedWatch

Novo viser pæne Ozempic-resultater i kombination med SGLT 2

Ozempic viste klart bedre resultater end placebo i et nyt studie, der kombinerer Novo Nordisks GLP-1-analog med en SGLT 2-hæmmer.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Novo Nordisk har mandag løftet sløret for et nyt sæt studieresultater med GLP-1-analogen Ozempic i den injicerbare version.

I kombination med medikamenter i klassen af såkaldte SGLT 2-hæmmere har Novos helt store produkthåb vist overbevisende effekter i forhold til blandt andet langtidsblodsukker og vægttab, når man sammenligner med placebo.

Sustain 9-studiet var et 30 ugers langt fase 3b-studie med godt 300 patienter, hvor nogle af patienterne modtog Ozempic én gang ugentligt i tillæg til behandlingen med SGLT 2-hæmmere, mens den anden del modtog snydemedicin sammen med SGLT 2-behandlingen.

Og gruppen, der modtog Ozempic, viste de klart bedste resultater.

Ozempic-gruppen viste en statistisk signifikant reduktion af langtidsblodsukkeret sammenlignet med placebo-gruppen, ligesom gruppen af patienter, der fik Novos GLP-1-analog, også viste klart større vægttab.

"Det er pæne resultater, men det er ikke vildt overraskende, at Ozempic i kombination med SGLT 2-hæmmere viser så signifikante forbedringer i forhold til placebo," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

"Det er to af de behandlingsformer på diabetesområdet, der vinder allermest indpas lige nu. Derfor giver det også god mening at prøve at kombinere dem med hinanden," uddyber han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier