MedWatch

Milliardopkøb styrker Ipsens fokus på sjældne sygdomme

Franske Ipsen betaler 8,6 mia. kr. for Clementia Pharmaceuticals, hvis hovedaktiv er et senfase-middel mod en ultrasjælden sygdom.

Foto: Ipsen/PR

Aktionærerne i det amerikanske selskab Clementia Pharmaceuticals har accepteret et købstilbud fra franske Ipsen, der betaler en kurspræmie på 77 pct. svarende til 1,31 mia. amerikanske dollars, ca 8,6 mia. kr., for selskabet.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Clementia Pharmaceuticals står bag lægemiddelkandidaten palovarotene, der er længst i udviklingen som en mulig behandling af den ultrasjældne og invaliderende sygdom fibrodysplasia ossificans progressiva, hvor muskler, sener og ledbånd gradvist erstattes af knoglevæv. Ipsen forventer for denne indikation at kunne indsende en ansøgning om markedsføringstilladelse i USA i andet halvår af 2019 med forventet markedslancering i midten af 2020.

Palovarotene afprøves desuden i et fase 2-forsøg mod en arvelige variant af sygdommen osteokondrom, også kaldet eksostose, der udvækster på knoglerne samt i fase 1 mod tørre øjne. Både de europæiske og amerikanske godkendelsesmyndigheder har tildelt midlet regulatorisk særstatus mod fibrodysplasia ossificans progressiva og osteokondrom.

"Købet af Clementia Pharmaceuticals sætter fart på transformationen af Ipsen, der med success handler efter vores strategi om at finde og købe innovative lægemidler til patienter med udækket medicinsk behov," udtaler David Meek, adm. direktør for Ipsen, i pressemeddelelsen.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier