MedWatch

Ministerium støtter forskning i alternativ behandling

To projekter har fået finansiel støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet til at undersøge effekten af alternative behandlingsmetoder.

Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Sundheds- og Ældreministeriet har uddelt fire millioner kroner fra en pulje på Finansloven til forskning i alternativ behandling.

Pengene går til to projekter, der skal give ny viden om henholdsvis kropsterapeutisk behandling af krigsveteraner med PTSD samt samtidig brug af lægeordineret medicin og kosttilskud eller naturlægemidler blandt mennesker med multipel sclerose.

Målet er, at forskningsprojekterne kan give ny viden om, hvordan konventionel behandling kan kombineres med en alternativ behandlingsindsats.

”Det er vigtigt, at vi bygger bro mellem sundhedsvæsenets og alternative behandleres indsatser. At vi lærer mere om, hvordan alternativ og komplementær behandling kan supplere og understøtte den konventionelle behandling, der tilbydes i sundhedsvæsenet. Samtidig understøtter vi en løbende kvalitetssikring og udvikling af komplementære/alternative behandlingsformer til gavn for brugerne af alternativ behandling. Jeg ser frem til at følge resultatet af projekterne," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en udtalelse på ministeriets hjemmeside.

I alt fem projekter havde søgt om midler fra pulljen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier