MedWatch

EMA starter undersøgelse af blodfortyndende blockbustermidler

De europæiske lægemiddelmyndigheder har sat gang i nærmere vurdering af resultaterne af et nyt studie af sikkerheden ved de storsælgende blodfortyndende lægemidler Xarelto, Pradaxa og Eliquis.

Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

En ny undersøgelse igangsat af de europæiske lægemiddelmyndigheder, EMA, skal give større klarhed om risikoen ved behandling med klassen af blodfortyndende midler, som kaldes non-vitamin K antagonist oral antikoagulantia eller blot NOAK/DOAC sammenlignet med andre typer blodfortyndende medicin.

Undersøgelsen skal vurdere risikoen for større blødninger hos patienter, der får Eliquis, Pradaxa eller Xarelto enten mod blodpropper eller mod uregelmæssig hjerterytme, skriver Lægemiddelstyrelsen om undersøgelsen, der har karakter af et såkaldt review, der er igangsat efter at et obervationsstudie har vist, at midlerne ikke alle har samme risiko for større blødninger.

Målet med undersøgelsen er at afgøre, om den nye viden skal give anledning til ændrede vejledninger til sundhedspersoner om brugen af lægemidlerne.

Eliquis, Pradaxa og Xarelto markedsføres af henholdsvis Bristol-Myers Squibb, Boehringer-Ingelheim og Bayer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier