MedWatch

Medicinalselskaber kan vinde på Trumps hidtil hårdeste slag mod høje medicinpriser

Et forslag om gennemgribende ændringer i USA, som vil gøre rabatter fra medicinalselskaber til mellemmænd ulovlige, er godt nyt for patienterne og skidt nyt for de store indkøbsorganisationer, mens innovative biofarmaselskaber kan vinde på det. Ændringen kan formentlig først blive en realitet fra 2021.

Donald Trump og hans sundhedsminister Alex Azar er kalr med et lovforslag, der kan skabe gennemgribende ændringer i det amerikanske sundhedssystem. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Carolyn Kaster

Donald Trump har både før og efter sin indsættelse som USA's 45. præsident skudt med skarpt mod både medicinalselskaber og andre aktører på det amerikanske sundhedsmarked for den høje prissætning af medicin i landet.

Indtil videre har det dog været så som så med konkrete handlinger for at få nedbragt medicinpriserne, men i slutningen af sidste uge præsenterede Trump-administrationen et forslag, der vil tage fat om prisproblemet ved roden, og som gav genlyd i den internationale medicinalindustri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier