MedWatch

Analytiker: BMS vil dominere "immunonkologiens nye slagmark"

Bristol-Myers Squibbs forventes ifølge en analytiker fra Credit Suisse at overgå rivalerne fra Roche og Merck/MSD på et vigtig nyt område af markedet for immunonkologiske behandlinger.

Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Regis Duvignau

Nye immunterapier mod kræft er allerede blevet big business, men hvor fokus på nuværende tidspunkt i høj grad er på behandling af metastatisk kræft, hvor tumorcellerne har spredt sig i kroppen, så vil det næste slag stå inden for såkaldt adjuvant immunonkologi.

Det skriver Credit Suisse-analytikeren Vamil Divan ifølge Fiercepharma i en note til investorer.

Adjuvant behandling er en terapi som gives i tillæg til en anden behandling. I forbindelse med kræft kan den for eksempel gives efter et kirurgisk indgreb for at forhindre, at tumoren kommer tilbage.

Vamil Divan mener, at den type behandling repræsenterer en ny stor mulighed for aktørerne på det immunonkologiske område, og han vurderer, at markedet inden for adjuvant immunonkologi mod otte vigtige kræfttyper kan vokse til en værdi på 29 mia. dollars, eller omkring 190 mia. kr.

Denne "næste vigtige slagmark" for medicinalselskaberne vil ifølge Credit Suisse-analytikeren blive domineret af Bristol-Myers Squibb, som forventes at overgå rivalerne Roche og Merck & Co., kendt som MSD i Europa.

BMS har ellers tabt terræn til Merck på det immunonkologiske område, hvor rivalen har sat sig tungt på det vigtige marked for behandling af ikke-småcellet lungekræft gennem de seneste par år med sin PD-1-hæmmer Keytruda.

Men på det adjuvante område forventer Vamil Divan, at BMS kan opnå et årligt topsalg på 9,6 mia. dollars, særligt på grund af PD-1-hæmmeren Opdivos stærke position i en række kræfttyper.

"BMS drager nytte af sin unikke adjuvante position i kræft i spiserøret, maven og leveren. Selskabet er også en tæt forfølger i neoadjuvant (terapi, der gives inden en primær behandling, red.) lunge-, muskelinvasiv blære-, nyre- og hoved- og halskræft," skriver analytikeren.

Han forventer, at Roche kan sælge immunterapier til adjuvant behandling for 7 mia. dollars, når det topper, mens Mercks salg på området forventes at ramme 6 mia. dollars.

Celgene-opkøb kan gøre BMS til verdens største kræftselskab 

Amerikanske politikere vil have undersøgt BMS' opkøb af Celgene 

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier