MedWatch

Genmab-partner indleder ansøgning om udvidet Darzalex-brug i USA

Janssen Biotech har indledt en ansøgningsproces, der kan resultere i, at brugen af kræftmidlet Darzalex bliver udvidet på det amerikanske marked.

Foto: /Ritzau Scanpix/Mike Blake

Genmabs amerikanske partner, Janssen Biotech, en del af Johnson & Johnson, har taget et vigtigt skridt i USA.

Selskabet har indledt den ansøgningsproces, der kan føre til, at brugen af de to selskabers fælles kræftmiddel, Darzalex, udvides.

Darzalex solgte i 2018 for 2,03 mia. dollar (13,3 mia. kr.), hvilket gav lige over 1 mia. kr. i royaltybetalinger til det danske selskab.

Med den udvidede godkendelse vil Darzalex kunne bruges som førstelinjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason, som i dag er lægernes førstevalg til patienterne i USA.

Myndighederne skal nu tage stilling til ansøgningen, som køres igennem et pilot program, Real-Time Oncology Review (ROTR).

Nyheden kom lige før dansk børslukketid tirsdag, og Genmab-aktien nåede derfor ikke at reagere på den. Ansøgningen har dog været forventet i noget tid, på baggrund af det fase 3-forsøg ved navn Maia, som Janssen gennemførte.

Forsøget har løbende vist gode resultater i form af positiv respons blandt patienterne, og i markedet er der høje forventninger til, at den udvidede brug vil blive godkendt af myndighederne og føre til et større salg.

Eksempelvis estimerede analytikerne fra banken DNB forrige uge, at der er 95 pct. sandsynlighed for en godkendelse, og at den kan føre til op mod en femdobling af den årlige omsætning til 10 mia. dollar.

Sydbank forventer Darzalex-salg på næsten 20 mia kr i år

Genmab-guldæg runder lige præcis 2 mia. dollars i 2018 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier